HØJ KVALITET
På alle produkter
 HURTIG LEVERING
1-3 hverdage
 TILMELD NYHEDSBREV
Og få en gave!
 E-MÆRKET
En sikker dansk hjemmeside
 GRATIS FRAGT
Ordrer fra 600 DKK


En hverdag med LCHF, træning og triathlon

Oprettet d. under Ambassadør indlæg

En hverdag med LCHF, træning og triathlon
En hverdag med LCHF, træning og triathlon
En hverdag med LCHF, træning og triathlon
 
Vi hedder Maja og Nicholas, og vi har fået lov til at give et lille indblik i, hvordan en typisk træningsuge som Low CarbHigh Fat (LCHF) motionister ser ud for os. I cirka 4 år har vi begge levet efter LCHF principperne, i starten med ønsket om en sundere livsstil og vægttab. Senere har vi dog fundet ud af, hvor stor nytte vi kan drage af denne måde at spise på, i forhold til træning og race.

 

For mange er LCHF en kur der prøves i en kort periode, for at opnå et hurtigt vægttab, men holder man ved og sætter sig grundigt ind i principperne kan ”kuren” nemt ændres til en livsstil, der fungerer i hverdagen; med eller uden børn

 

Kort fortalt går LCHF ud på at skære ned i det kulhydrat indtag som husmandskosten i Danmark traditionelt indeholder, og i stedet erstatte den energi, som man får fra kulhydraterne, med mere fedtholdige produkter. Mange tror fejlagtigt at det handler om at spise mange proteiner, men i virkeligheden handler det om at finde balancen i indtaget af kulhydrat, protein og fedt.

 

I takt med at vi begge de sidste to år er begyndt at dyrke mere og mere sport, har balancen i vores kost, mellem kulhydrat, fedt og protein, ændret sig gradvist, for at vi får mere overskud i træningen, og for at sikre en bedre og mere effektiv restitution. Det har vi blandt andet gjort ved at begynde at spise lidt mere kulhydrat i form af nødder og superfoods fra Vangsgaards brede udvalg, på stategisk rigtige tidspunkter, som for eksempel efter hårde træningspas. 

 

Nogle af de fordele vi synes at drage af denne fedtadapterede livsstil, er blandt andet en større udholdenhed på de længere distancer som f.eks. kvart- og halv ironman, marathon eller ultraløb. Her bevirker vores måde at spise på, at kroppen bruger fedtet som den primære energikilde, og derfor møder vi ikke, i så høj grad, som kulhydrat-spisende atleter, "muren" som er det fænomen, der opstår, når kroppens kulhydratdepoter er udtømte og nu skal til at bruge fedtet som brændstof. En anden fordel er også, at vi ikke er afhængige af traditionelle energiprodukter som gels osv., fordi vores kroppe har en større energireserve at trække på. Man kan sammenligne vores forbrænding med en stor dieselmotor, der kører længere på literen, men som til gengæld ikke er helt så velegnet til små, eksplosive distancer.

 

En typisk uge
- træning, mad og planlægning

 

Mandag:
Morgenmad: Græsk yoghurt 10% med morbær, kakaonibs og hakkede nødder + kaffe med fløde
Frokost: Tunsalat rørt med mayo, æg og masser af rå grøntsager
Aftensmad: Ovnbagt torsk med mayo/sennep/hakkede mandler m. ratatouille 
Træning: 8km løb, inkl. 5km intervaller + efterfølgende udstrækning

 

Tirsdag: 
Morgenmad: Kaffe med fløde
Frokost: Kyllingespyd med spidskålssalat og ristede cashewnødder
Aftensmad: Pizzaer på bund af peberfrugt med fyld af skinke, chorizo og ost
Træning: Svøm; enten morgen eller openwater i sæsonen

 

Onsdag: 
Morgenmad: Græsk yoghurt 10% med hakkede para- og pekannødder, soya crispies, jordbær og fibersirup
Frokost: Pizzarester fra gårsdagens aftensmad + tomat og agurk
Aftensmad: Carbonara med squashgetti
Træning: 10km + styrketræning og udstrækning

 

Torsdag: 
Morgenmad: Omelet skinke og havarti + tomater og agurk (madpakke, som spises efter svøm)
Frokost: Krydret hakkebøf med grønne bønner og bacon
Aftensmad: Mousakka
Præ-trænings snack: En håndfuld nødder og lidt bær. Primært Macadamia, Para og Pecan.
Træning: Morgensvøm ca. 1500m + 45km cykelpas

 

Fredag:
Morgenmad: Kaffe med fløde
Frokost: Tun med æg og masser af grøntsager 
Aftensmad: Bunless burger med kyllingebøf, ost og bacon + masser af grønt
Præ-trænings snack: En håndfuld nødder og hjemmelavet proteinbar
Træning: Aktiv hviledag med styrketræning og yoga/udstrækning

 

Lørdag:
Morgenmad: Blødkogt æg og et tårn af pandekager af mandelmel, æg og mozarella + kaffe med fløde
Frokost: "Tøm køleskabet for kød, ost og grønt"
Aftensmad: Grilspyd med aubergine og hakket oksekød, sweet potato fries og dressing
Træning: 18km løb LongSlowRun + udstrækning

 

Søndag:
Morgenmad: Spejlæg med bacon og grøntsager + kaffe med fløde
Frokost: Smørrebrød af Treat Super Stenaldermix 
Aftensmad: + foodprep til den kommende uge
Træning: Krydspas; lang cykeltur med en efterfølgende løbetur
Post-trænings snack: En eller to hjemmelavede nøddebarer med lidt dadler og Goji bær
I en travl hverdag med 2 fuldtidsjob, en 5-årig, som starter i skole efter sommerferien, venner og familie, samt en tætpakket trænings- og racekalender, er planlægning og koordinering en vigtig faktor. Derfor bliver der lavet madplaner og købt ind til det meste af ugen, og søndag bliver der lavet foodprep af hele ugens madpakker. På den måde er der ingen der er ved at omkomme af lavt blodsukker, og maden er stadig sund, nem og overskuelig.
Madlavning er en stor interesse for os begge, og vi bruger derfor meget tid i køkkenet på at udvikle og afprøve forskellige opskrifter. Det giver mening for at lave så meget mad som muligt fra bunden, så vi ved, hvilke råvarer der er brugt i maden. Vi sætter virkelig stor pris på samarbejde med Vangsgaard, som gør det nemt for os at tilføre sunde kulhydrater til vores kost både før, under og efter træning.
 
Hvis du ønsker et yderligere indblik i vores liv og hverdag, finder du os på Instagram som henholdsvis @tripirat og @superskurk.
 
Maja & Nicholas
 

Kommentar(er) 2

 • michael Søhof
  michael Søhof

  Hej Maja og Nicolas jeg ved godt at \"opslaget\" er ved at være 3 år gammelt, men jeg er først lige begyndt på LCHF og syntes det er \"fedt\" , jeg undre mig bare over jeres morgenmad som jo stort set ikke eksisterer. Jeg starter selv dagen med en god hakkebøf og 2 spejlæg hvilket gør at jeg ikke føler sult for over middag. Hvordan klare i den ? Mvh. venlig hilsen Michael Søhof

  Svar

  • Maja Kirstine Petersen
   Maja Kirstine Petersen

   som kommentar til af michael Søhof

   Hej Michael, Mange dage har morgenmad ikke været nødvendigt, fordi vi har været mætte. Andre morgener har vi valgt ikke at spise, for at forlænge den faste periode der opstår efter aftensmaden, og der derved går hen imod 12-14 timer inden næste måltid. Nogle dage har vi spist morgenmad fordi vi vidste vi skulle træne senere på dagen, eller fordi vi har haft en morgentræning....eller blot fordi vi var sultne. Hilsen Maja

   Svar

Skriv din kommentar